Ne strinjamo se, kako doseči cilje, je Tvrdík priznal Shimana

“Jiří Šimáň ima prav, ne gre samo za razpravo o zasedbi športnega oddelka. Oba imata različna mnenja o prihodnosti kluba. Klub naj bi bil uspešen, če bi sledil najboljši zgodovini, saj je klub igral najvišjo uvrstitev v češki ligi in si želel redno sodelovati v mednarodnih pokalah, «je dejal Tvrdík v uradni izjavi.

: “Na žalost nismo na poti uresničevanja teh ciljev. CEFC ima večjo željo po dopolnitvi kluba, se ne strinja s prodajo ključnih akterjev in želi še naprej vlagati v delovanje kluba in njegov razvoj, vključno s širitvijo kluba in stadiona.Če ste večinski delničar in financirate veliko večino delovanja kluba, je legitimno, da želite imeti tudi ustrezno priložnost, da postavite svoje stališče v strategijo kluba. ”

V ponedeljek je Shiman odstopil s položaja predsednika uprave ). V tem položaju je imel v lasti 40 odstotkov delnic, kitajski CEFC pa je bil šestdeset odstotkov, kasneje pa je zavrnil, da je glavni razlog za odhod spor zaradi sedanjega trenerja Dušana Uhrina. Hkrati pa se ni vmešaval v informacije o terenu, da je za naslednjo sezono sanjal o še eni športni sezoni, Jaroslav Tvrdík pa je trdno stal za trenerjem (več tukaj). Iz besed Tvrdika je jasno, da je med delničarji več nesoglasij. samo v vprašanju trenerja.CEFC je na primer želel več vlagati v nove akterje in blokiral izlivanje podpore v tujino. Dogovoril se je tudi za nakup stadiona v Edenu.

“Razumem Jiří Šimáně, da v tej situaciji ni želel imeti položaja manjšinskega delničarja na položaju predsednika upravnega odbora. Rad bi se mu zahvalil za dejstvo, da smo imeli priložnost sodelovati pri ohranjanju nogometnega dragulja, ki ga je Slavia namenjala češkemu nogometu. ”

Tvrdík je tudi povabil Šimáněa, da se pogaja. Trenutno obe strani izmenjujeta mnenja prek medijev.”Prepričani smo, da razprava o prihodnosti kluba pripada delničarjem za pogajalsko mizo ali v organih obeh podjetij in v tem kontekstu način in oblika “Tvrdík je napisal.” Dodal je: “V celoti smo pripravljeni in pripravljeni iskati vse možne točke dogovora med delničarji v interesu kluba. Od odstopa od torka si prizadevamo za skupno ukrepanje in verjamemo v dogovor obeh strani, da najdejo rešitev za prihodnost kluba tako hitro, kot bi lahko rešili v reševanju septembra lani.