Najboljši tečaj, ki sem ga kdaj videl, je pohvalil Coe. Rudisha se bo pojavil v Ostravi

Michael Johnson, eden od najbolj znanih osebnosti v zgodovini atletike, nato navdušeno pripovedoval: “Mislim, da smo videli v akciji dva izmed najboljših mož.”

In na čelu olimpijske igre v Londonu, ki je nekdanji prvak in zdaj Gospoda Sebastian Coe, na ta večer, je dejal: “. Usain Bolt je bil odličen, David Rudisha fantastično”

človek, govorimo o v ponedeljek sedel v Ostravi in ​​dejal: “ta dirka je bila res spektakularna. Imel sem najboljšo obliko kariere. ”

Rudisha, ena od zvezd današnjega Golden Spike se lahko imenuje športnik, ki obvlada” nejpřehlíženější zgodovinsko dirko. ”

V Londonu, divji osmistovce , v katerem je 7 od 8 udeležencev izboljšalo osebne podatke, dosegel svetovni rekord 1: 40,91. Dva kolesa na ovalni trki.Brez strahu pred “zagozditvijo”. Kot atletski gladiator. “Vsak od nas je bilo takrat na vrhuncu svojih pooblastil,” pravi Rudisha nazaj

Ampak tisto noč dirkal moškega, ki je sedaj prisotna tudi v Ostravi -. Usain Bolt. Jamajški showman zmagal na dirki v Londonu na 200 metrov, Bewitched množice namagneten novinarje. Ponovno potrdila svojo vlogo kot izjemen med izjemna.

Rudisha, ki prihaja iz etnične skupine Kenijski Maasai, in je zato veliko neupravičenega v senci visokih Boltovy značaja in njegovo drugo zlato medaljo. “To je bila najboljša tekma celotne igre. Verjetno najboljši Seveda sem jih kdaj videl, “priklonila pred njim, Lord Coe.

Vendar svet ni samo pošteno in atletika ni nobena izjema.Sprinters so njeni kralji; Čeprav tekmujejo na isti poti kot drugi, vendar s svojimi boji kot da bleščijo več.

“Ventilatorji sprint in srednje poti videti drugače. Malo je težko razumeti. Mi smo isti športniki, vsak od nas mora usposobiti, kot trdo delo, “je dejal Rudisha v Ostravi njihovo stališče.

Za poznavalce še vedno njegova rasa sestavni del kanona atletike. Vprašanje je, ali Rudisha (in seveda Bolt), tudi če se lahko gradi na dosežkih, ki so na novo napisal do osnovnih pravil; To ne sme mimo 800 metrov pod minuto in 41 sekund.

Kenija dodatno zvezda iz Londona težavah zdravje. “Poškodbe so del športa,” pravi, “ni več.Odločil sem se ostati pozitiven, vzemite si miren. Kaj se je zgodilo, je za mano. Kar sem storil, je preteklost. Pomembno je, jutri. ”

Njegove metaforičnih” jutra “se bo začela letos v Ostravi, kjer boste poskušali nekonvencionalno pot do 600 metrov. Kdaj lahko Rudishových sposobnosti nerealno napad na svetovni rekord, ki je bil lep bonus.

Ampak najbolj čarobna noč v kateri je v Londonu v očeh strokovnjakov zasenčila Usain Bolt, niti logično ni mogoče ponoviti.