Mike Ashley poziva k sodni presoji odločbe SFA o Rangersu

Ashley je pozval k sodnemu preizkusu odločitve SFA, da bo predsednika Rangersa, Dave Kingja, “primeren in ustrezen” izjavil, da prevzame vlogo pri Ibroxu.

Sodni uradniki so potrdili, se bo zgodil 4. februarja na sedežu v ​​Edinburgu.

Delničar Rangersa Ashley je pred tem vložil pravno tožbo proti Kingu in Rangersju v zvezi z obtožbami, da so prekršili odredbo o razkrivanju podrobnosti o poslovnem odnosu kluba s svojim Podjetje Sports Direct. Ta primer bo zaslišan na visokem sodišču v Londonu 9. in 11. decembra.

Ashley je pred tem imel nadzor nad sejnim dvoranom Rangers, vendar ga je 6. marca zasežil, ko sta King in njegovi zavezniki po glasovanju delničarjev.

Toda Kingu ni uspelo odpreti lastnika Newcastla in Sports Directa.Podjetje za športno opremo je dolgovalo £ 5 milijonov, ki so ga odigrali igralci, in King se je upiral prizadevanjem, da bi klub odplačal dolg, ki je vključeval skupščino, saj obe stranki še naprej razpravljata o maloprodajni pogodbi, ki so jo navijači močno kritizirali zaradi majhnega prihodka Najnovejša taktika vidi, da se Ashley osredotoča na odločitev SFA, da bo v maju poslala kralja za pisarno.

V Glasgowu, ki ima 15-odstotni delež, se je soočil velik izziv za prepričanje SFA v dveh točkah – bil je na upravnem odboru Ibrox v obdobju, ki je vodil k upravljanju in likvidaciji oldco Rangers, in je bil leta 2013 obsojen zaradi 41 davčnih kaznivih dejanj v Južni Afriki.Vendar pa je bil po dolgotrajni preiskavi njegovega ozadja prestavljen.

Izjava SFA v času, ki se glasi: “Pri obravnavi zahteve je odbor škotske FA iskal in prejel strokovno neodvisno pravno svetovanje, tako na Škotskem in v Južni Afriki, glede prepričanja gospoda Kinga o zakonu o davku na dohodek v Južni Afriki in v zvezi s svojo prejšnjo udeležbo direktorja kluba.

“Prejel je tudi precejšnjo dokumentacijo iz zadevnih oblasti v Združenem kraljestvu in v Južni Afriki.

“Obseg tega skrbnega pregleda je brez primere, vendar ustreza zapletenosti plačila pred odboru.V času te vaje sta bila gospod King in klub popolnoma zadruga in se odzvali na vsa vprašanja, ki jim jih je postavil škotski FA. «Dva dni po odločitvi je King izjavil, da je razmerje odvetniške skupine Rangers z Ashley in Sports Direct ni bil “dober”, ampak “ni grozen”, dodal pa je “na lestvici od 1 do 100, [Ashley] ne postane eden v smislu grožnje”. Zdi se, da se lastnik Newcastle spušča na vse možne poti, da bi spodkopal to trditev.

Milijarder, ki ima 9-odstotni delež v Rangersu, se je že spopadal s SFA, Marca 2005 zaradi kršitve pravil dvojnega lastništva.