Matthews je prevladal prvega dne v Baskiji. König se je spet spustil iz Borya

Pričakovano je bilo množično povečanje, prav tako pa so bili prvotni begunci že 22 kilometrov pred ciljem.

V Končna igra, ko je kratek vzpon na ozkih in neravnih cestah pred Eguesibarem, nato pa napadel pet kilometrov pred ciljem prve Tim Wellens Lotta Soudal, nato pa še veliko več upanja Julian Alaphilippe Quick-Step.

Toda, ko se je zdelo, da je Francozu uspelo močno voditi, je nenadoma začel hiteti razočaran.Napaka zadnjega kolesa ga je potrkala nazaj.

Zelo kmalu končala in nastop Nicolas Roche Alejandro Valverde.

Mass Izbruh je nato s tremi Avstralci iz treh različnih hlevov za zmago črtkana Michael Matthews iz Oriko pred Jay McCarthy iz Bory in Simon Gerrans iz Orike.

Nemška stabilna Bora še morali uvesti nadomestno sprinter, ko na samem začetku dirke izgubil svojo zvezdo Sam Bennett, bi vzela dol bronhitis.

Glavnina Basque stopa tudi Roman Kreuziger in Ondrej Cinka.

Tretji češki predstavnik je bil Leopold König, ki je bil v predhodnem poročilu Boryja.Toda njegove težave kolena so dolgoročnejše narave, in s tem, da kot ekipa pred italijanski Tirreno-Jadrana umaknili iz sklopa.

König in se nadaljuje v tej sezoni na njegov kredit samo ena dirke dan na Mallorci.

Roman Kreuziger, ko je bolezen, ki je bil prisiljen umakniti iz TIRRENA, vrnil na dirke v soboto v Grand Prix Miguel Indurain, kjer je slavil njegov moštvenega kolega Simon Yates in je končal na 40. mestu.

Simon Yates bodo vodilni ORICA hlevi in ​​Baskija. “Prepričani smo, da bo v njej v hribih z najboljšimi plezalci, letos je pokazal svojo obliko.Poleg tega je nazaj in je zelo močna ekipa za podporo, “je povedal naslov britanske kolesarske športne ekipe režiserja Neila Stephens.

Izberite Oriko boriti za zmago odru v manj gorskih fazah pa Simon Gerrans, ki je zdaj tudi na koncu prva faza potrjena.

Ondrej Cink se nadaljuje v Baskiji v zahtevnem programu svojega prvega silničářského vzmeti.Vodja svojega stabilnega Bahrajna Merida je Ion Izaguirre, ki je za napad na najvišji položaj v skupnem seštevku in tudi poskušali uprizoriti zmago, saj se je izkazalo med dirko Pariz-Nica.

Izaguirre je v domu Baskije , dirke pred svojimi navijači. “Lani sem bil tam zaradi bolezni ne bi šel, bolj sem motiviran letos,” je dejal.

V prvi fazi je prišel cink in Kreuziger v glavnem področju na 40. in 44. mestu.

“je bilo sončno, razmeroma mirni fazi do zadnjih 20 kilometrih, ko so tehnično območje in bila zelo naporno,” je dejal Kreuziger. “Na koncu je bilo vse v redu, dokler 500 metrov pred ciljem, je bil majhen padec.Na splošno sem vesel začetek GP Indurain mi je zelo pomagala, da mi tukaj prva faza preživela, tako da sem veselimo naslednjega. ”

ime zvezda v peloton Baskije so Alberto Contador (Trek), Alejandro Valverde (Movistar), Rigoberto Uran (Cannondale) in Sergio Henao (Sky).

Valverde želi graditi na njegovo impresivno zmago v Kataloniji, medtem ko bi Contador doseči rekordno peto zmago. To ni človek druge kraje, je to stališče pripadalo že na Ruta del Sol, Pariz-Nica in Katalonije.

“Vse od njegovih prejšnjih štirih naslovov sem zmagal v Baskiji na veliko Hillier poti, kot da se nam pričakuje to leto.Tako bomo videli, kako gre ta čas, “je dejal Španec.

Zadnji kilometer je bil v začetni fazi nesreče, ampak bi imel ga nosijo nobene resne posledice, in zaradi izgube v nevtralizirani coni ali časa, čeprav je minilo pogled do minute po tem, ko zmagovalca na 135. mestu.

tudi na drugi stopnji ne bi smelo biti preveč težko profil.

do takrat, obrat dvigne plezati težje kot sobotna končno kronometru vrhunec.