Manuel Locatelli in milanski milostni talenti ponujata zamudo za prihodnost

To pomeni na polotoku, ko vam povejo, da je “il calcio è emozione” (nogomet je čustvo). Milanski vezist ni plakal iz žalosti in ni žaloval za osebno tragedijo. Preprosto ni vedel, kaj bi lahko naredil po tem, ko je dosegel svoj prvi gol v klubu pri 18 letih, in to z absolutnim krikom.

“To je trenutek, ki ga vsak otrok upa v svojem življenju. , «Je rekel, ko je glas zavrtel, ko se je boril za jecanje. »Ko sem spoznal, kam gredo žoge, nisem mogel verjeti. Začel sem teči in potem je bilo vse resnično. «BT Sport Football (@btsportfootball) Kakšen način, da dobite svoj prvi cilj #SerieA! Fantastičen udarec iz 18-letnega Manuela Locatellija, ki je nastopil pri Acmilanu.https://t.co/k5ePuVyNkl 2. oktober 2016

Morda ni bil edini, ki je potreboval zagotovilo o tej končni točki. V eni uri v nedeljski tekmi proti Sassuolu so Rossoneri zapeljali s 3-1 in se zdi, da so se premaknili v še en poraz nasprotnikom, ki so jih štirikrat premagali na šestih sestankih Serie A.

Takrat je prišel Locatelli. za zamenjavo Riccarda Montoliva. To bi bila napačna predstavitev, ki bi nakazovala, da je njegova uvedba spremenila to igro, vendar je igral pomembno vlogo pri tem, kar je postalo osupljivo preobrat.

Milan se je vrnil v spor z kazen, ki nikoli ne bi smela biti podana. . Sodnik Marco Guida je hitro opozoril na točko, ko se je M’Baye Niang spustil, ko je poskušal preplaviti dva zagovornika, vendar so ponovitve jasno pokazale, da ni bilo nobene kršitve.V nasprotnem primeru bi moral biti Milan napoten zaradi vlečenja srajce Pol Lirole v Sassuolo.

Mogoče se je mogoče v ne tako oddaljeni prihodnosti izogniti takšnim napakam. Serie A je v nedeljo na San Siroju testirala nov video sodni sistem, dva igralca pa sta sledila igri na monitorju. Ker pa je bil to le poskus – eden izmed mnogih, ki se je izvedel to sezono – jim ni bilo dovoljeno, da bi posegali v samo tekmo, namesto da bi samo sestavljali zapiske, ki bi jih poslali Fifi.

Sassuolo ima vso pravico do občutka. oškodovan.Ta napaka je povzročila, da so imeli v prvem polčasu svojo kazen, ko je Matteo Politano odvzel Gianluigija Donnarumma in ga je takoj spravil golman iz Milana. pravici je bila izrečena kazen, ki je Milanu spremenila kazen s samomor. Nato je prišel Locatellijev trenutek. Ko je vogal na levi vodil le do roba D, je najstnik požrl naprej, da bi se srečal z divjim levičastim pol-odbojnikom. Nikoli si ne bi uganil, saj je letel v zgornji kotiček, da jih ta otrok raje udari s svojo desnico. Nekaj ​​trenutkov kasneje je Niang zapeljal križ z leve in Gabriel Paletta se je veličastno dvignil Milano spredaj.Tekma še ni bila končana, Donnarumma pa je potrebovala močne roke, da bi ohranila še en pozni napor, ki ga je izvedel Politano, toda Rossoneri so se držali za zmago 4-3. Facebook Twitter Pinterest Milan Paletta, branilec Milan, je zmagovalec. Matteo Bazzi / EPA

To je bil pomemben rezultat za razvrstitev. Kljub počasnemu začetku je Milano na tretjem mestu, kar je v prid trditvam Vincenza Montelle, da so pripravljeni izzvati Evropo. Dobro se kažejo tudi proti neposrednim tekmecem. V zadnjih treh tekmah so sedaj premagali Sassuola in Lazio ter se odpravili v Fiorentino.

Več kot to pa je bila zmaga, ki bi lahko okrepila zavezanost kluba k skladnemu oblikovanju skupin. .Silvio Berlusconi, ki je prejšnji teden praznoval svoj 80. rojstni dan, je v zadnjih nekaj letih pogosto govoril o želji, da bi Milana zgradili okoli jedra mladih italijanskih igralcev. Šele zdaj, ko prodaja klub, se zdi, da se klub dejansko premika v to smer.

Morda je srečna okoliščina, ki jih je pripeljala do te točke. Samo počasen napredek Milanovega prevzema je klubu preprečil, da bi to poletje bolj aktivno vlagal v prenosni trg. Če bi imeli Montello svobodo, bi morda zahteval podpis bolj uveljavljenega imena, da bi tekmoval z Montolivom za ustvarjalno vlogo v osrednjem veznem pasu. Ta odgovornost je padla na Locatellija, igralca, ki je bil del milanskega akademskega sistema od 12. leta starosti.To je bil njegov četrti nadomestni nastop v sezoni in težko mu bo zavrniti prvi začetek za veliko dlje.

Poleg cilja je pokazal veliko zmožnosti igranja. To je bil Locatelli, ki je izpustil Luiza Adriana z žogo nad obrambo Fiorentine v umirjajočih sekundah žrebanja Milana na stadionu Artemio Franchi – samo zato, da bi se Brazilka brez kazni kaznovala na robu območja.

Tudi on ni edini diplomant akademije, ki ima priložnost. Donnarumma je že od oktobra lani igral prvo izbirno igro Milana XI, 19-letni Davide Calabria pa je to sezono začel na desni strani.Mattia De Sciglio je že malo dlje, vendar pri 23-ih je komaj čedni veteran, in tudi on je bil razvit v hiši.

Vrzi se na različne talente, ki jih je Milan podpisal ali prinesel nazaj. v klubu v zadnjih 18 mesecih – od Nianga do Susoja in Alessia Romagnolija – in enostavno je razumeti, zakaj se lahko Montella počuti optimistično glede dolgoročne prihodnosti kluba. Ekipe, ki jih je izbral, so bile najmlajše v povprečju v seriji A v tej sezoni.

Če to pomeni, da se eden ali dva igralca borita, da bi zadržala svoja čustva, potem je tako. Kjer je Locatelli v nedeljo uspel uresničiti svoje sanje o točkovanju na San Siro, bodo ljubitelji Milana lahko navdušeni nad tem, da bodo imeli priložnost gledati ekipo, ki za te trenutke živi tako dobro, kot to počnejo.