Liga prvakov: Třinec in Liberec sta v polfinalu, Brno je konec

Hokej Liberec osvojil Lige prvakov četrtfinale v Zürichu 2: 0 po izvajanju kazenskih strelov in skozi domači poraz 0: 1 napredovala. V boju za finale čakajo Bele Tigers Vaxjo Švedska, ki je premagal Bern. Izguba prvi tekmi izbrisani v 42 minutah Lukáš Krenželok in urejene v postopku shootout Martin Kopecký in Petr Kolman. Junak tekme je bil vratar Jaroslav Janus, ki neinkasoval 70-minutne igre ali shootout

Liberec že v osmem krogu skozi domači poraz 2:. 3 premagala obrambnega TRIUMPH postopku Frölunda na ledu v Gothenburgu po zmagi 6: 4 v podaljšanju in podobnem ponovitvi.Ekipa pod vodstvom kot v revanš z Frolunda pomočnik trenerja Karla Mlejnek, kot glavni trener Phil Pešán za izpolnitev obveznosti iz češke nacionalne skupine dvajsetih.

Bela Tigers v prvih desetih minutah branil dve slabitev ko spokoriti Šmid in Jelinek. Janus tako kot njegov kolega v cilj Schlegel Zürichu neprebojni ostal dolgo. Neomejen rezultat se ni spremenil niti v drugi tretjini. Na sredini tekmi ni uspelo Schlegel Stransky Zürichu in nato branil pridržanja na Wick in Karrer.

Tik pred koncem drugega dela, in sicer doma dobil pak v mrežo, vendar sodnik ni prepoznal cilja.Wick napadel Janus, ki je poskušal pokrov kolesa in Slovaške Bele Tigers vratar po padcu Stransky padla v pregibu kolo na linijo.

Po 99 sekundah, Liberec dobil v vodstvu in izbrisani izgubo prvega dvoboja. Defender Kolman vzel razpršeni Zurich obrambe, mimo prostega Krenželokovi, ki je premagala přesouvajícího z Schlegel. Bi spet povečal Pyrochta Janus ustavljanje priložnost Pestoniho.

Liberec upiral na dveh izključitev Derner in posledično stavka Sevcov preživi celo 21 sekund, v treh pet.Sam je imel priložnost, da se odloči, če je igral napačno zapušča domačih zadnjih 99 sekundah tretje obdobje petih proti štirim in odpiranje 21 sekundah, v katerem so štiri proti tri.

Tu dobi še Liberec po Geeringově zadel palico še Dernerová obraz štiri minute, vendar tega ni mogel uporabiti. Bela Tigers vendar to ni bilo treba obžalujem, ker Janus ni spustite mimo ne enega od štirih napadov, medtem ko je v Libercu se izvrši Bakos tudi Kolman.

Hokejski Trinec osvojil revanš četrtfinale Lige prvakov v švedski Gävle preko celotne Brynäs IF 5 3 in praznovanje polfinale, saj tednom prevladuje prvi dvoboj (3: 1).V boju za finale čakajo proizvajalci jekla finsko ekipo JYP Jyväskylä, ki izloča Češki prvak Kometa Brno.

“To je velik prestiž. Nekoč je bilo rečeno, da je vsaka igra in tečaj nova zgodovina kluba. S tega vidika smo zelo veseli, verjamem, da bomo še naprej uspešno. Vsak drugi igra bo imela večji in večji ugled, morda enkrat vzporednice nogomet, ki je globalni pojav, “je dejal vratar Třince Simon Hrubec na spletni strani kluba.

Trinec od začetka nadzorovanem pred domači dvoboj kmalu je izboljšal. V sredini predskupina, čeprav so gostje moč igre ni uporabila na Kilströma kazen, vendar 13 minut proizvajalci jekla že dobil vodilno vlogo.Krajíčková strel odbije za vratarja Rautia Marcinko.

Gospodinjski verjetno ne uporabljate Hrubec prenesla tudi na 107 sekund neprekinjeno slabitev tri do pet ob koncu prvega obdobja, v katerem je uničena in Clark dorážku blizu.

V 25. minuti se je Třinec povečal. Po igrišču Polanskega je prevzel Petrusalek. V sredini igre in predana Hrubec, ki je presegel kolobar Bjurström.

V 33. minuti se je vrnil Třinec dva cilja svinca Irgl, ki je letel v cilj mečka in plošček prišel do Rautia po Reed strel. Sodniki so še vedno preverili stanje z video sodnikom.Ob koncu drugega obdobja, čeprav Třinec uprl 44 sekund v nadaljnjo slabitev treh do petih, ampak v klasični igri elektrarni Krško pa manjša branilec Fälth.

Po 25 sekundah je končni akt a se je vrnil Třinec dva cilja vodi Musil branilec. Po 50 minutah, čeprav je dosegel dorážky doma Mannberg po Blomqvist ustrelil v vrat, a zadnjo besedo je imel Oceláři. Mikulík končan rezultat 20 sekund pred koncem, ko uhaja streljal pod zgornji vrstici

Hokejski Kometa Brno izgubil revanš četrtfinale Lige prvakov doma s finsko ekipo JYP Jyväskylä. 3: 5 in potjo češkega prvaka v konkurenci končalo, kot v prvi tekma je na Finskem prinesla 3: 3.Približno tretjina začetnega izida, ki ga kometa odločili izgubila z 0: 3. In ga niso spremenili rezultat

“Sprašujemo se, kaj nam v prvi tretjini topovi. Takšen propad, ko je naša glava nenadoma padla, sploh nismo bili v igri. Nasprotnik je dal gol, imel je več možnosti. Nismo mogli ustaviti, “je povedal novinarjem po trenerja tekme Kometi Kamil Pokorny.

Državljani Brnu ni vpisana v najmočnejši možni line-up. Pogrešali so ga le nekaj Ondrej Nemec Martin Erat in ranjenih Tomas Malec, Jan Hruška, Marcel Haščák, Luke naključno in Radim Zohorna.

Razvoj igre prevladujejo od prvih minutah agresivno in zagovarjajo igrajo gostje, ki takoj kaznovani grobo poraz nasprotnika v obrambi.Odprl je rezultat v šesti minuti Immonen, ki je doma zadáci udoben prostor pred vratarja Čiliakem dorážce. Čeprav Comet poskušal igrati odprto igro, večina žaljiva dejanja zaostrili v terminalu.

Vse možnosti sodelujočih članov za dosego polfinalu resen razkol po dveh bolj hitra gola nasprotnika v prostoru samo 121 sekund. Prva nedoslednost v 14. minuti domači branilec kaznovani Puustinen in nato Ustanoviti napada Vincour evidentirajo neposredno na palico diska Kolehmainen, ki je končala solo tretji gol protinapad.

“moramo opravičiti navijačem za prvo tretjino. Finci nas igral v vsem.Nismo mogli dobiti pak, nismo igral v žaljivem coni, “je dejal napadalec Kometi Martin Nečas.

V drugem obdobju hokejistov Jyväskylä delno ublažiti iz svoje začetne razporeditve. Comet zravnal svojega nasprotnika gor, izboljšati igro v obrambi, toda strelec prodrl v 39. minuti. Ko moč igre dosegel prvi gol vroče.

“Od drugem obdobju smo začeli igrati, smo prenesli igro na tri formacije in smo dramatično tekmo povračilnimi ukrepi. Toda na žalost se prva tretja pristop nas stane, “je dejal udarni Tomas Vincour kometov.

Čeprav je na začetku zadnje tretjine gostov vrnil Nättinen Tri gole prednosti, komet odstopi. Upam, da se bo v 50. minuti upokojil z natančnim strelom Nečasa.Štiri minute kasneje je Tomas Svoboda spustil cilj enojnega cilja. V zadnjih dveh minutah je komet poskušal obvladati brez golarja. Sedemnajst sekund pred koncem, a Yonkman strel v mrežo za potrditev dokončno opuščeno Jyväskylä napredek v polfinale.

“Ko smo kontaktne cilj drame tekme. Občinstvo nam je pomagalo. Če bi projektil minil, bi lahko razmišljali o podaljšanju. Toda zavrženje je kazen za prvo tretjino, “je dodal Pokorny.