Krmenčíkov najljubši, več kot šestdeset nominiranih. Kakšna je bila Jarolimova doba?

In končalo se je simbolično: najhujši poraz reprezentance v lastni zgodovini, ponedeljkov dvoboj v Rusiji se je končal 1: 5. Malík, zakaj se je vodstvo odločilo za odločilen korak.

Jarolim je avgusta 2016 prevzel zastopanje po Pavlu Vrbu, ki je odšel v Rusijo. Od takratnega predsednika zveze Miroslava Pelte je dobil dovoljenje za zaključek poletja v Mladá Boleslavu, s katerim se je boril za evropske pokale.

Nato je začel z reprezentanco s prepričljivo pripravljalno zmago nad Armenijo (3: 0) do kvalifikacij: s Severno Irsko je na Letni igral brez golov.

“Mislim, da smo konkurenčna ekipa.Ne bi rekel, da češkega nogometa ni nikjer. Mogoče je bila izbira zožena, bolj se moramo zbrati, «je poklical na začetku svoje misije.

Verjel je, da bo tudi s pomlajenim kadrom, ki so ga po Euro 2016 zapustili izkušeni stebri, vključno s Petr Čech, Jaroslav Plašil ali Tomáš Rosický, uspešen.

Toda močno je udaril.

Šele med neuspešnimi kvalifikacijami za svetovno prvenstvo v Rusiji, v katerih so Čehi končali na tretjem mestu za Nemčijo in Severno Irsko, je izkoristil dvaindvajset nogometašev in ni našel pravih. Vendar je kasneje novinarjem povedal: “Verjamem, da ima ta ekipa več. Pomembno je, da imamo igralce, ki želijo zastopati.Za vaje ni več prostora. ”

Skupaj je Jarolím v 25 mesecih zgradil 53 nogometašev, celo nominiral jih je 61.

Tomáš Přikryl, David Hovorka sploh nimajo začetka. , Ondřej Petrák, Martin Pospíšil, Michal Sáček in nadomestni vratarji Ondřej Kolář z Jaroslavom Drobnýjem.

Od novembra 2016, ko je Krmenčík debitiral v reprezentanci, je začel sedemnajstkrat, vratar Tomas Vaclik ima dva starta manj pod Jarolimom. Sledijo Vladimír Darida, Filip Novák, Jakub Jankto ter Tomáš Kalas in Souček s trinajstimi tekmami.Treniral je reprezentanco tri tekme manj kot njegov predhodnik Pavel Vrba, oba imata enake zmage.

Najdragocenejši Jarolim je bil v uvodni tekmi proti Nigeriji (1: 0). Omeniti velja le zmago nad Norveško (2: 1) ali Azerbajdžanom (2: 1). In to ni dovolj.

“Igrali smo bolj stroge tekme, a dolgoročno dolgoročno nismo izpolnili pričakovanj,” se je spominjal trener. , od tega 11 polprofesionalcev iz San Marina in štirje predstavniki Kitajske. Zbrala jih je 28-krat.