Končni pokal je derbi. Neverjeten vrhunec sezone, pravi trener Šilhavý

Podobni derbi. To je zaključek drugega najpomembnejšega nogometnega tekmovanja na Češkem. Lansko leto je bilo veliko večji strele, Sparta in Pilsen pa sta igrali v Eden v Pragi ali pa prvak s vicemistom. Na grozo dvoboj dvanajst tisoč gledalcev in dosegla vrhunec v deseti seriji enajstmetrovk.

V tej bitki doseže največ pet tisoč gledalcev, več jih je na stadionu v Mlada Boleslav prileganje. Poleg tega pa bo to igral dva tekmeca, čeprav z regionalnega vidika.

Jablonec ligaško sezono končal na tretjem Liberec doživeli boj za shranjevanje in bolje kot dvanajstem mestu je že v zadnjem krogu ob koncu tedna ne pridejo ven.

“bi Uspešen pokal je velik obliž za celotno sezono in čudovito nagrado za naše oboževalce, ki je pomagal rešiti Liberec v ligi.Ne morem si predstavljati, kaj za njih finale pokala poleg Jablonec sredstvi, “je dejal Liberec trener David Vavruška.

Kot končni rezultat, bo pomembno za Pribram in Mlada Boleslav. Če zmagaš Jablonec pokal v Evropi, bodo upravičeni dve ekipi v srednji Bohemia. Če Liberec uspe, le tisti, ki bo imel četrto mesto. V peti in četrti Boleslav Pribram imajo dějstvím tudi pred predstavitvijo končnih točk.

Jablonec je že zagotovil, da bo igral v tretji predkrog Evropske lige, bodisi kot tretja ekipa ali zmagovalca lige pokal. Če zmaga pokal dobi Liberec, gre tudi v tretjem predtekmovanju Evropske lige.

“Jablonec je velik favorit, ki ga je pripravila odličen kader, vendar smo lahko zmagati na vsaki tekmi.Zame je velika motivacija, da dobim skodelico. Če nekdo pred petimi leti, je dejal, da bo v pokalu finale, tako da sem mu dal krpo na glavi, “je dejal Vavruška.

Po lanskoletni prihod trenerja Jaroslav Šilhavý preživel Jablonec odlično sezono in liga ni bilo dovolj le za glavne favorite mojstrsko Sparta Pilsen in drugi, ki je izpadlo v četrtfinalu. “Že lahko menimo sezono zelo dobro, in če bomo še vedno uspeli osvojiti pokal, bi bilo neverjetno,” je dejal, mežikanje.

Jablonec je v ligi za 31 točk več, je osvojil dva vzajemna tekme brez zbrani. “Liberec ni imel dobre sezone, a najljubši derbi ni.Vse, kar počisti odločil sedanji obliki, motivacijo in željo, da bi dobili skodelico na vaši strani, “je dejal Šilhavý. “To je zelo prestižna in verjamem, da je v tej sezoni in v tretjem časovnem ritmu.”

Jablonec je šesta v finalu, osvojil v letih 1998 in 2013, bo Liberec igral v finalu že četrtič, je zmagal leta 2000 .