Kane Williamson mejnik pomaga Nova Zelandija nabiranje vodstvo proti Šrilanki

Kane Williamson je postal drugi Nova Zelandija odbijalec, da bi dosegel 1.000 Preskus poteka v koledarskem letu, saj so gostitelji zgradili uvedbi 308-run prednost pred Šrilanki ob koncu igre tretji dan je prvi test v Dunedin.

Williamson, ki je dosegel mejnik, ko je presegla osem voženj, je bilo 48 ne izvajajo na tesno s Tom Latham na 72, kot je Nova Zelandija končal dan na hladno in vetru izpostavljenimi University Oval na 171 za eno .New Zelandijo še na vrhu po drugem dnevu prvega testa proti Šrilanki več

Martin Guptill (46) je bila edina odbijalec se zavrže v drugem menjavo gostiteljev “, kadar za od leva roka spinerja Rangana Herath komaj odbijanje, scuttled po osebni prehod in clattered v svojih panjih.

Guptill, ki je dosegel 156, v prvih menjavah, je padla po odprtju partnerstvo 79-vodeno s Latham, potem ko Nova Zelandija odlično začeli graditi na svojih 137-vodijo prvih menjavah vodi s pogledom na nastavitev Šrilanki cilj presega off 400.

Williamson, ki se je začel na 992 voženj v letošnjem letu, ki se uporablja svoje noge, da hit Herath navzdol na dolgo na ograjo, da se premaknete iz sedmih in dosegli mejnik.

Kapetan Brendon McCullum bil prvi Novozelandski odbijalec doseči ustrezno v 2014.

Latham, ki je imel več vklopov brez brca na velik rezultat v nedavno končani seriji proti Avstraliji, je osvojil svojo sedmo Testni pol stoletja, ko je in Guptill so previdni pred čaja nato pospešila hitrost teka pozneje.

dež je bila napoved za Dunedin za četrti dan.

bili obiskovalci začeli dan na 197-4 in medtem ko so izgubili dva hitre wickets v prvem delu, Milinda Siriwardana (35) in Herath (15) voden Šrilanko mimo spremljanja na cilj in nato uničen bowlers Nova Zelandija je s poti so bili sposobni zasesti gubo.

Herath, ki se je podvržemo jeza kratkem poševne bowling, je bil končno ujet v globoki ga Trent Boult iz Neil Wagner Izbacivač, ki je vzdržala 74 dostave in udarci v obeh strani in glavo.

Dushmantha Chameera, ki je bil na šest na kosilo, je bila deveta osebni prehod padati, ko je bil ujet Ross Taylor na slip off Boult za 14, pred Nuwan Pradeep postal wicketkeeper BJ Watling šesti ulov od menjavah za tri.