Hertlovo prebujenje. Ponovno strelja cilje, zbira točke in daje smeh

Ni čudno, da je bilo v lanskem letošnjem kriznem obdobju. Po vstopu v NHL pa so vsi govorili o tem, da ima češki hokej novo zvezdo. Potem pa je prišlo do poškodbe in razočaranja.

Sprva se je zdelo, da je to neuspeh. Rečeno je, da je druga sezona v tujini najtežja. Da vas vsi vaši nasprotniki poznajo in vas opazujejo. Toda Hertl je ostal v senci svojega prejšnjega jaza v svojem tretjem letu.

V prvih treh krogih je dosegel dva gola, potem pa je izginil devetnajstkrat v stanju mirovanja. In ko je še enkrat udarila, je bila še ena, tokrat, desetminutna premor.

Vendar pa je končna situacija sčasoma našla deportacijo. Odmor je prišel po novem letu, natanko 9.Januar, ko ga je trener Peter DeBoer vrnil v elitno formacijo, da bi igral Joeja Thortona in Pavelskega.

Rezultat? Dva cilja in pomoč. Od takrat je Hertl igral šest tekem v prvem zbiranju, v katerem je zbral sedem kanadskih točk. To je neviden obrat, ki se odraža predvsem v njegovi psihi. Čezmorski novinarji so opisali, kako mu je bilo znano, da je bil notranje mučen. Pritiskal je samega sebe.

Zdaj pa zopet sije, in on je stari lepi smešak, ki je očaral tisoče ameriških navijačev. “Zdaj igramo odličen hokej, imamo veliko možnosti. Zelo sem vesel, da ga spet vidim, “je dejal 22-letni forvard.

V tujini še vedno opazijo, da je Hertl kljub slabemu koncu dosegel napredek.Opazijo, da na ledu ni tako navdušen, da ne gre k njemu, ampak da začne ponovno verjeti v pak.

Vedno je bila njegova prednost, vendar je postopoma izginila. Svojega potomstva je spet močan nad mantinelom, zato ga je primerjal z Yahrom. “Ta sezona je fenomenalna. Ko želi obdržati svoj pak, ga nihče drug nima, «piše ​​novinar Jonathan Wold v svojem blogu.

Trener DeBoer pravi:” Čutim, da je celotna tekma v pak.”Hertlovo samozavestno raste, strelja na zmagovalne cilje (kot v podaljšanem dvoboju z Dallasom), pravi o prelazih, ki se pogumno premikajo pred vrati, samo napolnite z ledom. “Vesel sem ne le zase, temveč za celotno ekipo,” je dejal po eni od dobrih dvobojev.

Zdi se, da bo prva vrstica verjetno ostala dolgo časa. Naslednje besede trenerja pričajo: “Tomas dobro igra tam. Po velikem vstopu v NHL se je odpravil, kar postane veliko mladih fantov. Ko ga uvrstite med dva najboljša igralca ekipe, dobi novo motivacijo. “