Gulaš je izgubil zlato. Sedaj sem pred Svetovnim prvenstvom. Peta: imam veliko priložnost

Českobudějovický odchovanec, ki je bil v Pilsenu med prvenstveno sezono 2012/2013, je doživel nekaj spomladanskih razočaranj. Reprezentativni trenerji so ga povabili na končno pripravo na svetovno prvenstvo leta 2010.

Takrat je Gulaš začel kot eden izmed prvih, po sedmih tednih je odšel v Nemčijo, potoval z ekipo. Vendar se ni uvrstil na seznam prihodnjih senzacionalnih zmagovalcev. Rekel je, “Vesel sem, da je to vrh moje kariere.”

Na prizorišču vrhunskega turnirja je odletel domov 2014, Minsk je prevzel pred njim in Lukáš Kašpár, napadalec Michal Vondrka.Včasih je tekel še pred prihodom NHL.

V začetku tega tedna se je Gulaš pridružil naslednjemu pripravljalnemu ciklu, preden se je pripravil na tekme z Nemčijo v Ústí nad Labem. Na vprašanje, ali se zdaj čuti najboljša priložnost za svoj prvi nastop na svetovnem prvenstvu, odgovori jasno: “Da, čutim.” Tridesetletni forvard je sodeloval pri vseh reprezentančnih dogodkih, novembra na pokalu Karjal v 29. tekmi v češkem dresu. prvič. Skupno je zbral tri cilje in tri asistence v sedmih tekmah. “Poskušal sem dobro igrati vsako igro.” To je odvisno od tega, kakšno obliko bom imel tukaj, «je dejal Gulas.

Prednost ima to, da že mesec (ali celo več) dolga priprava že ve. Kljub temu pa se lahko veže tudi na neprijetne občutke negotovosti. “Ampak ni smiselno videti takole.”Gulaš počiva po razočaranju zaradi izločitve v četrtfinalu švedske lige. »Sezona je bila zahtevna, bil je pravi čas. Doma sem dobil tisto, kar sem potreboval. “V Färjestadu je 51 točk doseglo 45 točk (20 + 25), še en cilj in tri posnetke, dodane v play-offu.” “Bilo je zelo osebno,” je rekel z nasmehom. “Klub je zrasel k mojemu srcu, a zagotovo smo imeli več.” Gulas konča pogodbo in njegove besede predlagajo, naj se nadaljuje na Švedskem. “Toda moje drugo delo še ni uradno,” pravi. Ker pa ne more niti nakazati, ne bo odgovarjal na druga vprašanja o določeni ligi. “Raje gredo v tujino, v nekaj dneh boste izvedeli, kam greste.Ampak ne grem v komet, “se smeje špekulacijam medijev. Mogoče bo Gulas imel tudi dobro razpoloženje za mesec dni, ko bo nominiran za svetovno prvenstvo v Rusiji.