Celta Vigo – Villarreal CF

Villareal zloži zelo priljubljena na Estadio Balaidos, kjer zmaga vrečke enkrat v modro luno, medtem ko tri točke, ki so potrebni, da se branijo svojo trenutno šesto mesto in biti sposoben napasti tudi zgrajen nad Real Sociedad in Atletico Madrid. Celta Vigo je predvsem zbrati moči po napornem spopadu v Europa League.

Zagotovo bo zanimivo gledati, kako se izvaja runaway napadalec Iago Aspas proti trenutni najboljši obrambni LaLigy. Španski FORVARD dosegel v zadnjih štirih krogih trikrat, in to je v glavnem tisti, ki ima še vedno relativno Vigo pravi boj za evropskega logotipa, čeprav v tem trenutku so Célticos šele v sredini tabele.

Trikrat zapored ni uspelo zagrabiti doma tri točke, ki svoja stališča glede vprašanja evropskega pokala, je precej oslabljen. Še posebej zadnji poraz v Barceloni opozarjali na morebitne faktor utrujenosti. Konec koncev se je trener ekipe Eduard Berizza v preteklosti tako navajeni, da igrajo v angleščini, skoraj vsake tri dni.

Za Celta je že dolgo pomembno, da praktično ne moti veliko afero. V bistvu, daljši čas je žoga samo nekopl vratar Rubén Blanco, morda se tekma ne bo sposobna sprejeti rahlo poškodovan Pablo Hernandez, sicer pa bi bilo kader skupaj. Poleg tega je kartica potekla kazen Andreuovi Fontas.

Villareal, kot če v zadnjih treh tednov, da se te skladbe, ob kateri bi vsekakor radi obrnjen do konca sezone. Pravzaprav, saj ste v Europa League odstopil osip, mu gre zelo dobro. A mogoče dvanajst točk zadnjih devet izkopati, medtem ko je poraz za Real Madrid zagotovo ni bila sramota.

Gostje se zanašajo predvsem na dolgoročno fiksno zadnjo linijo, zdaj pa je še okrepila Mateo Musacchio, ki bo trener v Fran Escribáovi voljo. V bistvu pa je Yellow Submarine imel nekaj bistveno spremeniti poročilo, še posebej na ofenzivo. Nobenega razloga ni, da se je v zadnjih dveh tekmah dosegel le šestkrat.