CA Osasuna – SD Eibar

El Sadar stadion v Pamploni se lahko veselijo obiska osmo enote španske konkurence Eibar. Hišni ljubljenčki so brezupno last, in čeprav je tekmovanje po več krogih preostali, bi njihovo morebitno reševanje pomenilo čudež. Osasuna bo boj za čast in prekiniti črni niz brez zmage. Tri točke je uspelo dobiti le eno in uganite, kje, v Eibar.

Tekma se je od sredine oktobra lani končal obisk Osasuna zmago 3: 2 in je bilo zelo presenetljiv rezultat. Tudi v tem času, Los Armeros ni dobro, medtem ko Osasuna groped in dejansko čaka na svojo prvo zmago v sezoni. Toda nihče ni vedel, da je bila zadnja.

Osasuna je od leta dosegel le štiri črpa in njen položaj v tabeli poslabšalo. V tem času izgubili v Los Rojillos nesestupovou La Coruna ogromen štirinajst točk! Dvanajst krogov pred koncem tekmovanja, je izguba, ki je težko nadoknaditi. To pa ne pomeni, da se lahko domača odstopil. Team Beograd materni Vasilevich Petar Marković želi zmago proti istim nasprotnikom znova in vsaj delno z ventilatorji “nadomestilo” za slabo sezono.

Eibar ima povsem drugačne težave. Osma mesto je še vedno brez možnosti za igranje v naslednjem letošnje evropske pokale. Njegova oblika je visoka, kljub nedavni poraz ga je Real Madrid več kot dobro. Od deset krogov ni bilo dovolj le za ekipe, ki se borijo za naslov, in sicer Barcelona, Real Madrid, Sevilla in Atletico Madrid je privedla do skupaj šestnajst točk.

Domače še naprej kuga napolnjene afero. Na dolgi rok so iz Javier Miguel flan, Didier Digard, Fausto, Tano in vprašaj visi nad začetkom De La Cuevas. Gostje imajo te težave, še manj, le poškodbe umetniki delali svojo čarobno Nano in ni povsem fit par Luna in Rico.