Budejovićevi nogometaši so premagali Znojmo. Novinec je tekel po treh letih

Patrik Švantner je vstopil v prvo letošnjo tekmo v osnovnem nizu. Prvo sezono je naredil Pavel Novák. Gost Jan Javůrka in vsa njegova ekipa sta uspela doseči dva gola na vratih, da bi dala dva gola. Dinamo je na koncu tekme uspel premagati gol Znojmo.

To so glavne novice iz nedeljske tekme otoka Střelce.

Dinamo House v České Budějovice je gostil Znojmo. To je bil dvoboj dveh ekip iz sredine mize, ki je bil praktično nič. Tekma se je končala s 3: 2 zmago doma.

Skoraj napolnjena je bila napoved enega od diva igralcev, ki je gostujočemu trenerju Leošu Kalvodi povedala, da se je igra končala z žrebom. »Seveda bi bili zadovoljni z žrebanjem. Imamo nekaj poškodb, kazni za karte.Poleg tega je doma imel nekaj več možnosti. Imamo korist od najnižjega in najvišjega smo poskušali to najboljši možni rezultat igrati. To, žal, ni uspelo, “je opisana po tekmi Leos Kalvoda.

Home začel zelo aktivno. Prav v drugi minuti s spretno sprosti na desnem krilu in poslal Patrik Švantner priložnost Philip Hašek, proti kateri vratar Kolar dobro tekel in se je vrgel v kot. V četrtletju otvoritveni ure domačih gostov ni bilo dovoljeno opravljati svojo polovico, in prav gotovo ne na njegov vrat.

In čeprav je pritisk nekoliko otopela v daljšem časovnem obdobju, in v 28. minuti po izvrže Mashikeho, ki je pokazala, Philip Hašek, ki je pripravljeno pred praznim cilj točkovanja razmer Patrick Cavos, vodil 1: 0.In potem se je začelo piti…

Štiri minute kasneje je Jan Javůrek naredil dober dvajset metrov in njegov strel v bar je uničil mrežo za vratarjem Stanekom. To je bil prvi strel na domači gol.

Še tri minute se je Dinamo vrnil v vodstvo. Nitriansky je odprl prosti strel tik pred kazenskim prostorom in Pavel Novák je visel v zraku in se odpravil desno. To je bil tudi njegov prvi cilj v tej sezoni.

S trenerjem je bilo dogovorjeno, da bom šel naravnost na udarce in ne na vogale. Že leta čakam na cilj, zelo mi je všeč. In super je, da sva končno zmagala.Bili smo boljši, si zaslužili zmago, «je povedal srečen strelec, ki je zadnjo točko za drugo ligo dosegel v dvoboju s Táborskom avgusta 2015. Vendar pa se je zdelo kot dvoboj za žreb. V 43. minuti je Znojmo uporabil svoje oklevanje in Javůrek se je odpeljal do Staňke in dosegel zadetek. V drugem polčasu je igral dolgo časa na enem zadetku, a možnosti, da bolj aktivni domačini niso mogli do konca. Šele po 87 minutah je Pešek obranil obrambo pred Javorkom in poslal Dinamo na vodstvo. »Tako sem vesela, da nam je končno uspelo prekiniti slabo srečo in zmagati. Fantje so šli na zmago in to resnično cenim. Težko je bilo priti do popolne obrambe.Tri točke so bile pravilne, «je po tekmi dejal David Horejš.

Južni fantje so ostali na šestem mestu. Za njih ustrezajo tri točke. Naslednji teden se bodo odpravili na Opavino igrišče.