Budějovice – Brno 1: 3, boj za reševanje odločil ciljev v uvodu polovice

Oba nasprotnika sta izgubila začetne tekme v pomladi in od začetka medsebojne bitke je bilo ugotovljeno, da ne želijo sprejeti druge izgube. Prva polovica je na koncu odločila, da je edina obotavljanja obrambe Budějovická, ki je bila po posamezni tožbi Zoubeleja kaznovana v 11. minuti po Sýkori.

“Poraz 1: 3 nas je obsodil na reševanje. Nismo šli narobe, vendar so te tekme prvi cilj in smo zbrali prvi strel. V drugi polovici smo želeli biti aktivnejši, vendar smo na sredini igrišča izgubili balon in zbrali drugi gol. Od takrat ga ne moremo več ovrednotiti, potem je bil resničen kaos z naše strani.Vsak je delal, kar je hotel, eden je videti na drug drugega, “Budweiser mislečimi trener Luboš Urban. Home

Sýkora lahko dodamo drugo ciljno trenutkov kasneje, ko je zgrešil Moukanza zaokroženo dva branilca, vendar Sýkora Lengyel je zadel zadnji trenutek. Domače živali je treba nadomestiti, da bi dosegli konec pol po gostujoči vratar Melichárek, ki je padla žogo napake, vendar Volešák prazen gol zgrešil.

Budejovice vstopil v drugo polovico aktivno, poskuša izpodbijati opravljen Brnu, rezultat, vendar so bile le Kalodová dva netočni poskusi. V 51. minuti pa se je ponovno uspelo potrditi obrambo domače, in zakaj je najslabše v ligi.

Stopper Smith obrnil žogo le Jugas apno, ki se sprosti in se je točno. Enak branilec bi lahko bil tudi v 68. letu.dodati še tretjo minuto cilj Zbrojovka, toda po kotnih povratnikov poroča Zavadil je poslal žogo v glavo ob Budweiser ciljev.

Čeprav Budejovice povečano aktivnost v daljšem časovnem obdobju, vendar brez večjega učinka. Nasprotno pa je Brno po hitrem premoru dosegel tretji gol. Keresteš po Vavra srcu še vedno očistiti Cross vratarja, vendar je bil dorážku dosežen Malikov. Domov je čakal še tri minute pred koncem, Kladruby cilj, temveč rezultat je malo spremenilo.

Zbrojovka in dosegel samo drugo zmago v zadnjih desetih krogih.

“Vedeli smo, da bi bilo trda igra, ker je Budweis v enakem položaju, kot smo mi. Vesel sem, da so fantje to storili.Nasprotnik je bila močna v osebnih dvobojih, imela teritorialni prevlado, ampak verjetno ga je, dokler je prejel ni pustil cilja. Veseli me, da smo uspeli doseči nasprotne udarce. Mislim, da smo v ofenzivi bili bolj domiselni in boljši od našega nasprotnika. Odločeno je bilo, “je dejal trener Brna Václav Kotal.