Adam Goodes potrjuje, se bo vrnil v Sydney Swans na vikend

Ker je čutil ljubezen od svojih soigralcev, širše AFL skupnosti in celo NSW parlament, pomlajena Sydney zvezdnik Adam Goodes bo vrnil k ukrepanju proti Geelongu v soboto zvečer.

Dvojni Brownlow medaljo je teden stran od igre in zamudili zadnji-start zmago labode “nad Adelaide, priznava, da je je bil v nobenem primernem stanju, da igrajo, potem ko demoralizirani ga neusmiljen booing od nasprotnih navijačev.

To je poziv po vsej državi . razprava o booing, ki Goodes in drugi verjeli imeli rasno element

“zadnji teden je bilo veliko razprav – veliko je nisem prebral, vendar sem očitno že vključeni v njej prej, “Goodes spletno labode” je povedal, preden se vrnejo v izobraževanje v torek.

“te razprave je bilo treba, da je imel in sem res upam, da so ti pogovori za nami in da bomo lahko vse naprej…Za mene je približno dogaja tam in igral nogomet.

“Ali je to moj zadnji letnik ali ne želim iti ven in uživajte v zadnjih petih tekmah v sezoni, nato pa še finale akcijo in videli, kaj se zgodi . Res bi rad, da se osredotoči na moji nogomet in res spet uživati ​​tisto stran od tega. “

Goodes dejal, da je ponižal s podporo ki ga je prejel po AFL.

” Naši podporniki tukaj na Swans so bili popolnoma neverjetno, na vikend, in da bi bilo lepo, da se v SCG, da je izkušnja, “je dejal. “Ko smo že, da je nekaj igralcev, ki jih pravkar rekel, da je atmosfera tam je bilo neverjetno in scenarij Lewis Jetta vrgli na tekmi, ki določen prost večer za nas kot ekipa.

“…je bilo zelo ponižujoče izkušnje videli različne stvari naš nogometni klub storil, da drugi nogometni klubi in AFL storil in drugi igralci so nase, da pokažejo svojo podporo.Počutil sem se zelo ljubil čez vikend. “

V torek, NSW parlament soglasno podprl predlog, da obsodi” neusmiljen booing “v Goodes.

vodja NSW dela Luke Foley preselil gibanje podpore za nekdanjo Australian evropskega leta in se je poklonil svoji “izjemne odpornosti” in vodenja.

“Danes stojimo z Adam Goodes,” je dejal Foley. “Vsi moramo sami posvetili boju proti rasizmu, kjerkoli smo ga našli na naših športnih področjih, na naših delovnih mestih, v naših skupnostih

.” Sramotno je, da se je eno leto po Adam Goodes poimenovali Australian od leto, ga je moral umakniti – upamo, začasno -. iz športnega področja zaradi dejanja vokalno manjšine “

AFL izvršni Gillon McLachlan je dejal, da je prepričan Goodes bi dober sprejem pri tvorijo Geelong navijače na Simonds stadionu v soboto zvečer.

“veselim ljudem Geelong, podporniki Geelong in podporniki Sydney zavijanje svoje roke okrog njega,” McLachlan je dejal v torek. “To je bila odločno izjavo, v zadnjem tednu.

” Od kje smo bili pred tednom dni, kjer smo zdaj, in način, kako naša industrija je bila sposobna pluti to…Res sem optimističen glede načina Adam se bo prejel. “